חומרים ל-30 יחידות
- 250 גרם קמח חיטה
- 125 מ"ל מים פושרים
- 1/8 כוס שמן
אופן ההכנה
- מערבבים את חומרי הבצק ולשים עם הידיים כ-10 דקות עד שנעשה חלק וצמיגי במרקמו.
- נותנים לבצק לנוח חצי שעה ולהתקשות.
- מרדדים את הבצק בבמכונת פסטה אם אין מכונה – ניתן לרדד עם מערוך,
- על משטח עבודה מקומח יוצקים עיגולים מהבצק באמצעות טבעת מתכת בקוטר 10 סנטימטר על מרובעי נייר אפייה.
- מניחים כפית מהמילוי על כל חתיכת בצק ומקפלים לשניים. מחברים את קצוות חצי העיגול דרך צורה של פרסה ועד שייוצר מעין עיגול סגור.
- מניחים עלי כרוב על כל שטח הסטימר ומרתיחים מים בסיר מתחתיו. ברגע שהאדים עולים שמים את הסטימר עם הדים סאם . מטרת הכרוב היא כדי שהדים סאם לא יידבקו לסטימר ..
- לאחר רבע שעה עד 20 דקות בסטימר הם מוכנים. אם מאדים יותר מדי וגוררים לחצי שעה הבצק מתפרק.
למילוי עוף
- 1/2 ק"ג חזה עוף טחון
- 1 גזר בינוני
- 1 בצל קטן
- 1/2 כפית מלח
- 1/4כפית פלפל לבן
- כף שמן שומשום
- ביצה
- 1/4 כוס בצל ירוק
אופן ההכנה
- טוחנים את כל החומרים במתחנת בשר .
- מערבבים את כל החומרים, מנקזים נוזלים אם יש והמילוי מוכן.
הכותב הוא תלמיד כיתה יג' במגנת הבישול בבית הספר "אורט צריפין".