לקראת כל סוף שבוע, הנציגה שלנו במאסטר שף סיוון עמר ביטון תציע מתכון טעים ולא מסובך להכנה, שיגרום לכם ללקק את האצבעות. והשבוע נלמד להכין כדורי ריקוטה אווריריים במעטפת סולת
מאת: סיוון עמר ביטון
המצרכים: ליטר מים להרתחה, מרווה, קילו ריקוטה, לימון, 200 גרם פרמזן, סולת, 100 ג' חמאה, שמן זית, מלח, פלפל ואגוז מוסקט.
אופן הכנה:
לפורר בקערה את הריקוטה, לגרד פרמזן וגרידת לימון מחצי לימון, לתבל במלח, פלפל ואגוז מוסקט. לערבב, לטעום ואם יש צורך לתקן טעמים. יוצרים כדורים קטנים – ועצה שלי, לא לדחוס יותר מדי! מגלגלים בשכבה של סולת אותו אנו שופכים מעל ולהכניס למקרר למשך הלילה.
לבשל את הכדורים במי מלח רותחים עם עשבי תיבול. כאשר הם צפים במים, הם מוכנים לעבור למחבת בו שמן זית, חמאה ועלי מרווה מופרדים. להוסיף פרמזן ומספר טיפות ממי המלח וכן מעט לימון סחוט. כעת נעביר לצלחת. אני ממליצה להוסיף פרמזן ופרחי מרווה ואם יש נבטים לקישוט.
בתאבון וחג שמח!