אבי פלישטייב סיים ב2015 את בית הספר אורט צריפין במגמת קולינריה וכיום הוא שף מוביל בחברה המספקת אלפי מנות מזון ביום. חמש שנים לאחר מכן הלך האח אוריאל בעקבותיו ולומד כיום באותה מגמה. האחים ממליצים בחום ,"מי שרוצה באמת ללמוד לבשל, אורט צריפין זה המקום בשבילו".
אבי פלישטייב לא ממש הסתדר במסגרות החינוכיות הרגילות, הוא לא מצא בהן את מקומו והן מצדן לא ממש התאמצו למצוא לו מקום. למען האמת, הוא לא ממש השקיע בלימודים אבל תמיד ידע כי יש מקום אחד עליו הוא חולם, ובו הוא מוכן לתת את כל כולו – המטבח. בכיתה ח' שוחח עם בן דודו על העניין, השניים שמעו על מגמת הקולינריה של בית הספר "אורט צריפין", והחליטו להירשם יחד. בדיעבד מתברר שזו הייתה ההחלטה הטובה ביותר בחייהם.
כיום אבי הוא שף מוביל בחברת "מבושלת", חברת ענק המחולקת לתחנות ברחבי הארץ. הוא מנהל את התחנה בבסיס תל השומר, ואחראי על אספקה של לא פחות מ – 1,200 מנות ביום, כמות שמעט מאוד מסעדות, אם בכלל מסוגלות לספק במשך יום עבודה, בן דודו משמש כשף במסעדת אריא המפורסמת . "בית הספר נתן לי את כל הידע שאני צריך כדי להגיע לאן שאני היום", סיפר השבוע. "זה כולל יסודות של לימוד השפה המקצועית, פירוק עופות ודגים חלקי בקר ודברים בסיסיים. את הבסיס אתה מקבל בבית הספר, ופה אם אתה טוב בבסיס אתה טוב בהמשך".
הניסיון שרכשת בבית הספר עזר לך בהמשך בשירות הצבאי?
"בוודאי. שימשתי על ההתחלה כמדריך טבחים, יש לך יתרון ענק אפילו על נגדים שנמצאים שנים בתחום. כשהייתי בן 18, הדרכתי נגדים בני 30, בזכות בית הספר שנתן לי את הבסיס ובזכות ההשקעה שלי. בתקופתי היה מורה בשם צביקה שוויקה, לא ראיתי אדם כזה מוכשר מימיי, והוא עזר לי המון. לא פחות חשובה העובדה שבית הספר הזה הוא כמו משפחה. גם 7 שנים אחרי שסיימתי לא שוכחים אותי ומקבלים אותי בחום, זה מדהים, מרגש ומחמם את הלב".
אלו יתרונות נותנת מגמת הקולינריה בבית הספר על פני טבחים אחרים?
"יתרונות אדירים שלעיתים אתה מבין את המשמעות שלהם רק בהמשך. למשל לא תמצא הרבה צעירים בגיל שלי בני 25 עם הכשרה של טבח סוג 3 כמוני. המבחנים להסמכה מאוד קשים, לאחר הצבא למדתי את זה. אבל שוב אני אומר מה שלמדתי בבית הספר עזר לי מאוד, כשהבסיס הוא טוב כמו שמקבלים באורט צריפין, ההמשך יהיה בהכרח טוב. גם לקטע הכספי יש חשיבות, היום ללמוד טבחות סוג 1 עולה לא מעט כסף לפחות 15 אלף שקלים, בבית הספר עושים את זה במחיר זול הרבה יותר".
במבט לאחור איך אתה מגדיר את ההחלטה ללכת לבית הספר הזה?
"יש לי מקצוע מצוין ביד ואני יכול להגיד הנה זה שלי, לא יכולים לקחת לי את זה. זה גם מקצוע מבוקש, המון בוגרים שלנו הגיעו רחוק. למי שמתלבט אני אומר, אל תתלבטו. מי שרוצה לדעת לבשל באמת זה המקום המושלם בשבילו".
כאמור מי שראה את ההצלחה והגיע בעקבות ההמלצות, הוא האח הצעיר אוריאל בן 18, תלמיד כיתה יב' שהגיע בעקבות ההמלצה של האח הגדול. "ראיתי כל יום שאבי מגיע מבית הספר והוא נהנה, הוא היה מגיע שמח הביתה וגם באמת לומד מקצוע לחיים. הוא היה בא הביתה מכין לנו אוכל ממש טעים, ואני מאוד אוהב את התחום ולכן הלכתי לאורט צריפין".
האח הגדול מצדו משגיח מרחוק על אחיו הצעיר ,"ראשית יש לו מחנכת מדהימה בשם דיאנה היא כמו אמא, אני כל הזמן עוקב אחריו ומדרבן אותו להצליח"
אוריאל מה אתה מקבל מבית הספר?
"אני מקבל ידע וכלים להיות איש מקצוע טוב בתחום הבישול. מעבר לזה אני מקבל יחס טוב. המורים שם זה כמו הורים, דואגים לי לכל דבר. עם מה שאני רוצה לעשות בחיים שזה להיות שף, לא יכולתי לבקש יותר. יש יחס אישי, שיעורים פרטיים דואגים לי להכל".
מה השאיפה שלך בחיים?
"לפתוח מסעדה קטנה משלי, כשאני רואה בוגרים שהצליחו והגיעו רחוק אני אומר שגם אני יכול. זה נותן לי השראה שאם הם יכולים גם אני יכול".
מה תגיד למי שמתלבט?
"בואו לאורט צריפין זה בית הספר שידאג לך וייתן לך הכל אל תהססו, מדובר באחת ההחלטות הכי טובות שלקחתי בחיים".