אך טבעי הוא ששלמות גג רעפים חשובה מאוד בחורף שכן רעפים שבורים, אזור ששקע או תקלות אחרות עלולים, כשמי גשם זורמים במורד הגג, לאפשר לכמות גדולה של מים לחדור אל המבנה, על כל המשמעויות מרחיקות הלכת הכרוכות בכך מבחינת נזקי מים. גם כשאין גשם, שלמות הגג חשובה ולו רק על מנת שבעלי חיים (ציפורים, עטלפים, זוחלים, חרקים ואפילו מכרסמים) לא ימצאו דרכם אל עליית הגג ויקבעו מקום מושבם שם.
יוצא איפה שאם יש צורך בתיקון גג רעפים חשוב מאוד לבצעו בהקדם האפשרי. עונת הקיץ היא זמן מתאים במיוחד לתיקון גגות רעפים שכן גם אם התיקון אורך כמה ימים אין בעיה להשאיר את הגג ללא רעפים, חלקית או אפילו במלואו. אספנו עבורכם מספר דגשים עליהם יש לתת את הדעת בבואנו לבצע תיקון גג רעפים בקיץ.
עבודה בחום כבד
הקיץ הישראלי מאופיין בעומסי חום כבדים. תיקון גג רעפים כרוך בשהייה על פני הגג, מקום חשוף לחלוטין לקרינת שמש, לעיתים קרובות למשך שעות רבות ברציפות. חשוב מאוד להתארגן בהתאם, לספק לעוסקים במלאכה מקום מוצל לנוח בו (לפעמים מספיק להעלות אל הגג שמשיה ניידת או שתיים, דוגמת אלה המשמשות בחוף הים), להקפיד לשתות מספיק מים, לחבוש כובע, ללבוש בגדי עבודה ולמרוח קרם הגנה על עור שנותר חשוף.
עבודה בגובה
תיקון גג רעפים מבוצע בגובה, יש לנקוט בכל אמצעי הבטיחות המתחייבים ולתדרך היטב את העובדים.
כאשר עובדים סמוך לקצה הגג יש ללבוש רתמות המאפשרות שימוש בחבל המאבטח מפני נפילה אל הקרקע.
אין גשם אבל הלחות גבוהה וייתכנו משקעים בדמות טל
בקיץ אין סיכוי שירד גשם אבל ישנם אזורים בארץ בהם מתקיימים תנאים להיווצרות כמויות גדולות של טל (לחות גבוהה ונפילת טמפרטורה בלילה). יש לקחת זאת בחשבון ולדאוג לכסות ביריעות ניילון אזורים שחשוב שיישארו יבשים כמו גם כלי עבודה וציוד שמשאירים בלילה על הגג.
רוחות ערות
ישנם ימים בקיץ בהם נושבת רוח ערה, באזורים שונים בארץ יש אפילו שם לרוח כזו המתפתחת בהם דרך קבע, למשל "שרקייה" רוח מערבית עזה באזור הכינרת, ה"בריזה" שמגיעה מהים ונושבת בעוצמה כזו או אחרת אל תוך מישור החוף, רוחות מזרחיות חזקות המגיעות מן המדבר ומביאות עימן חמסין, רוחות דרומיות חזקות המנשבות מדי פעם במפרץ אילת ועוד. לפעמים עדיף לוותר על יום עבודה על גג רעפים בקיץ כדי לא להיאלץ להתמודד עם רוח עזה במיוחד.
השפעה על בידוד תרמי של הבית
לתיקון גג רעפים בקיץ יש השפעה על הבידוד התרמי של הבית וכך ייתכן שיהיה קשה יותר (או דווקא קל יותר) למזג את הבית כולו או אזורים בו. בדרך כלל הבית מתחמם יותר ביום אבל מאבד את החום שצבר בקלות רבה יותר בלילה, כל עוד הגג נותר ללא רעפים, לגמרי או באופן חלקי.