לצד השמחה מהמעבר יכולים לעלות חששות וגם לחץ מכל המשימות שיש לבצע. לרבים מאיתנו יש שאלות הקשורות למעבר, מה צריך לבצע ולעשות לפני ההובלה וביום ההובלה עצמו. כדי לעשות קצת סדר בדברים ביקשנו להיוועץ בסלאבה, בעלים של חברת אפדייט הובלות דירה (למידע נוסף על הובלות דירה) על מנת שיעזור לנו להבין מהם 12 הצעדים שכדאי לבצע לפני המעבר החל מחודשיים לפני היום המיועד ועד ליום המעבר עצמו בתקוה למעבר דירה מתוכנן יותר וקל יותר.
חודשיים לפני המעבר
1. הכנת רשימת מטלות
הרבה יותר קל לעבור כשישנו סדר וברור מהן המשימות שיש לבצע. רשימת המטלות יכולה להשתנות בין מעבר אחד לאחר. היא שונה אצל שוכרים לעומת בעלי דירה, אצל הורים לילדים לעומת אלו שעוברים ללא ילדים ומושפעת גם מכמות החפצים והריהוט שיש בבית הנוכחי.
2. שיחה עם חברת ההובלות
מומלץ להתייעץ עם חברת ההובלות כבר חודשיים לפני מעבר הדירה. זה הזמן לקבל הצעת מחיר, לשמוע מה החברה יכולה להציע ולתאם את יום המעבר. בחודשי החורף יכול להיות שאפשר יהיה להתעכב מעט עם השיחה, אך ככל שנקדים למצוא את חברת ההובלות כך יהיה לנו קל יותר. לפני סגירת ההובלה, יש לוודא כי החברה עומדת בכל הקריטריונים הבאים:
החברה פנויה לבצע את ההובלה ביום המיועד ויכולה להגיע אל היעד המבוקש. במקרה שישנה גמישות ביום המעבר, אפשר לבדוק האם הזזת היום יכולה להוזיל את המחיר.
יש לבדוק שלחברת ההובלה יש יכולת להוביל את כל החפצים לרבות הרהיטים ואם ישנם חפצים שבירים או מיוחדים (כמו פסנתר), יש לציין זאת.
במקרה שנדרש מנוף להורדת או העלאת הציוד, יש לבדוק כי החברה יכולה לספק את השירות ללא הפתעות ברגע האחרון.
כדאי לשקול לקחת שירותי אריזה ולברר כיצד אלו מתבצעים ומה יהיה עלינו לבצע. אם יש צורך לפרק רהיטים, אפשר לבדוק מול החברה האם היא מבצעת זאת.
3. התחלת סידור הבית וסינון חפצים
כבר חודשיים לפני המעבר כדאי להתחיל לעשות סדר בבית. זה הזמן להפסיק לקנות חפצים שאינם נחוצים (משחקים חדשים, בגדים שאפשר לדחות את רכישתם ואפילו אוכל שלא מכינים מיד). זה זמן מצוין להתחיל לתרום חפצים, בגדים וציוד שאין לנו צורך בו.
אלו מאיתנו שמעוניינים למכור ציוד, ריהוט ואפילו משחקים ובגדים, צריכים להתחיל לעשות זאת כבר חודשיים לפני. במקרים מסוימים אפשר לציין כי הציוד יינתן סביב תאריך המעבר וכך אפשר להמשיך ליהנות ממנו "עד לרגע האחרון".
4. סידור הניירת
היום אפשר להגיע כמעט לכל מידע באופן ממוחשב ועם זאת ישנם מסמכים שחשוב לשמור. בין היתר יש לשמור את תעודות בית הספר או הלימודים הגבוהים, פנקס החיסונים ואישורי תשלומים שנעשו לגופים שונים (ארנונה, חשמל וגז).
בנוסף לניירת זו יש להקפיד לשמור מסמכים שקשורים למעבר כמו חוזה הדירה. פעולה זו יכולה להיות פשוטה מאד והרבה יותר קל לעבור כשכל הניירת נמצאת במקום אחד מסודר.
חודש וחצי לפני המעבר
5. הכנת חומרי אריזה
אלו מאיתנו אשר משתמשים בשירותי אריזה יכולים לארוז רק את החפצים החשובים ביותר במזוודה או קופסה אחת. אלו מאיתנו שאורזים לבד, יצטרכו להתחיל להכין את החומרים ובהם קופסאות מעבר, כבר בשלב זה. אפשר להתייעץ עם חברת ההובלות ולשאול אותה אם יש לה קופסאות מתאימות שהיא משאילה או מוכרת.
6. סינון החפצים
סינון החפצים יכול לעזור בשלבי המעבר. הוא מונע העברות של חפצים וציוד שאנחנו בכל מקרה לא משתמשים בהם ומבטיח שנוכל להכניס את כל החפצים לבית הבא שלנו. אם הבית הבא גדול יותר מהנוכחי, נוכל להיות "נדיבים" יותר עם מה שאנחנו משאירים ואם להפך, חשוב מאד שנסנן את מה שאנחנו מעבירים.
שבועיים לפני המעבר
7. תיאומים אחרונים
שבועיים לפני המעבר יש ליצור קשר עם חברת ההובלה כדי לבדוק איתה את הפרטים פעם נוספת. יש לבקש יום חופש בעבודה לצורך המעבר ולערוך "שיחות מעבר" עם כל נותני השירות השונים ובניהם גם ספקית האינטרנט, הטלוויזיה והטלפון.
8. אריזה
שבועיים לפני המעבר אפשר כבר לארוז את כל החפצים שאין צורך בהם ביום יום. בגדים שלא בעונה, מצעים נוספים, ספרים ומשחקים, יכולים להיכנס לארגזים. הורים לילדים קטנים יכולים להשאיר מספר משחקים וספרים שיחכו לאריזה ברגע האחרון. את הארגזים כדאי לתייג כדי להקל על המעבר.
שלושה ימים לפני המעבר
9. ריקון המקרר
מקרר הדירה צריך להיות ריק ביום המעבר ורצוי להימנע ככל האפשר מהעברת מזון. זה הזמן להכין אוכל ממה שנשאר בבית, להפשיר ולנקות את המקרר.
10. הכנת מזוודה
כדאי לעבור עם מזוודה או מספר מזוודות שיכנסו לרכב הפרטי ולא יעברו עם חברת ההובלה. יום המעבר יכול להיות ארוך ומלא לחצים. אל המזוודה כדאי להכניס:
בגדים לימים הראשונים
מוצרי היגיינה
לילדים – ספר ומשחק אהוב
מגבת לכל אחד ליום המעבר
תרופות לאלו שנוטלים
יום מעבר הדירה
11. קריאת שעונים
הפרידה מהדירה הנוכחית יכול להיות מלא ברגשות, אך ישנן משימות שחשוב לעשות רגע לפני העזיבה. יש לבדוק כי המובילים לקחו את כל מה שצריך היה להעביר, לבדוק את הבית פעם נוספת ולבסוף לעשות קריאת מונים בצורה מסודרת.
12. מעבר
את העברת החפצים והרהיטים תעשה חברת ההובלה, אך לנו יש תפקיד חשוב. עלינו לבדוק כי כל החפצים עלו למשאית ולהעביר בעצמנו את המזוודות שהכנו למעבר. עלינו לפגוש את המובילים בכתובת המיועדת ולבדוק כי כל הארגזים והחפצים שלנו הגיעו בצורה שלמה.
ביום המעבר ישנן פעולות רבות לבצע וקל יותר לעשות אותן כשאנחנו מצמצמים את המשימות. כדאי להתארגן על אוכל מראש או לקנות באותו יום אוכל מוכן. אלו מאיתנו שעוברים עם ילדים קטנים יכולים להיעזר במשפחה כדי להקל על המשימות הרבות.
זהו, לאחר שהגענו לביתנו החדש, זה הזמן להתחיל להתאקלם ובהדרגה לסדר את הבית ולהתחיל את חיינו החדשים.
אנו מקווים שעזרנו לעשות קצת סדר בבלגן, למאמרים נוספים בנושא נדל"ן אתם מוזמנים לקרוא עוד באתר שלנו.
ובמשפט נוסף לסיום, סלאבה ממליץ לתת לחוכמת ההמונים לעזור לנו בבחירת חברת ההובלה "חפשו חברת הובלה שיש לה עשרות ממליצים וההמלצות עליה בגוגל מעידים עליה כחברה רצינית ומקצועית, המון המון בהצלחה"