ראש השנה קרב ובא והמותג הרבלייף מציע מתכון להכנת עוגת תפוח בדבש עשירה בחלבון, טעימה ומקורית, קלה להכנה ומקשטת כל שולחן חגיגי. אפשר גם להכין עם הילדים!
רכיבים
- 2 תפוחים ירוקים מזן גרנד סמית, מקולפים, ללא הליבה, חתוכים לקוביות קטנות
- 2 כפות קמח שקדים
- 2 כפיות אבקת אפיה
- קורט מלח
- ½ כפית קינמון
- ½ כוס חלב דל שומן/ משקה סויה/ שקדים/ שיבולת שועל
- 2 ביצים
- 1 פקק תרכיז משקה אלוורה הרבלייף (פרווה)
- דבש להגשה
רצוי להעשיר בחלבון באמצעות
- 7 כפות מדידה אבקת פורמולה 1 בטעם וניל כשר למהדרין הרבלייף (פרווה)
- 2 כפות מדידה אבקת חלבון הרבלייף (חלבי)
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית קפיצית בקוטר 20 ס״מ ומרפדים בנייר אפיה.
- מניחים בקערה את אבקת הפורמולה 1 וניל כשר למהדרין, אבקת החלבון, אבקת האפייה, קמח השקדים ,קורט המלח והקינמון ומערבבים היטב.
- בקערה נפרדת, מניחים את החלב, הביצים ותרכיז משקה האלוורהומערבבים היטב.
- מוסיפים את התערובת היבשה לבלילה ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מקפלים פנימה את קוביות התפוחים.
- מעבירים את התערובת לתבנית ובעזרת מרית משטחים לשכבה אחידה.
- אופים 25-30 דקות, עד להזהבה. העוגה מוכנה כשמחדירים קיסם למרכז והוא יוצא יבש. מחלצים את העוגה מהתבנית ומצננים על גבי רשת.
- לפני ההגשה יוצקים מעט דבש מעל העוגה.
קל | חלבון (גר) | פחמימה (גרם) | שומן (גרם) |
994 | 66.4 | 99.7 | 35.8 |
*ערכים תזונתיים לכל התבנית
צילום: דן פרץ