מחקר חדש ורחב היקף של עמותת "אור ירוק" חושף נתונים קשים על נהיגה פרועה, ללא רישיון ותחת השפעת אלכוהול של בני הנוער. המחקר כלל 775 תלמידי כיתות י"א בבת ים, שהשתתפו בתכנית "סינמה דרייב" שהפעילה עמותת אור ירוק בשיתוף משרד החינוך בשנת הלימודים תשע"ז. הנתונים נאספו החל מה-1 בספטמבר 2016 ועד ה-30 ביוני 2017.
מנתוני המחקר עולה כי בני נוער רבים בבת ים לא רואים בנהיגה תחת השפע אלכוהול, במהירות מופרזת, ללא חגורת בטיחות או שליחת הודעות במהלך נהיגה כמעשה מסוכן. אלו חלק מתוצאות המחקר:
- 11.3% מהנשאלים בבת ים טענו כי יצא להם לנהוג 2-3 פעמים על אופנוע או רכב ללא רישיון נהיגה.
- 19.4% מהנשאלים בבת ים טענו כי יצא להם לנהוג הרבה פעמים על אופנוע או רכב ללא רישיון נהיגה.
- 32.6% מהנשאלים בבת ים טענו כי יסכימו לחזור הביתה עם חבר שנוהג אחרי ששתה חצי ליטר בירה (החוק קובע כי אסור לנהג צעיר לשתות אלכוהול, אפילו טיפה אחת, ולנהוג).
- 24.2% מהנשאלים בבת ים טענו כי לא יעמדו על כך שחבר שנוהג במהירות מופרזת יאט את הרכב (24.3% טענו כי אין מצב שיגידו משהו – פאדיחה).
- 59% מהנשאלים בבת ים חושבים שלבנות יש יכולת להשפיע לטובה על נהיגת הבנים.
"נהגים צעירים הם אוכלוסייה שנמצאת בסיכון גבוה למעורבות בתאונות דרכים, הרבה יותר מאשר חלקם במצבת בעלי הרישיונות", אומר ארז קיטה, מנכ"ל עמותת אור ירוק. "המחקר מראה כי צעירים רבים פשוט לא מבינים את ההשלכות והסכנות של נהיגה ללא רישיון או נהיגה בהשפעת אלכוהול. המחויבות של הממשלה היא להציל את החיים שלהם באמצעות מאמץ משולב של הגברת החינוך לתעבורה, הסברה ייעודית באמצעי התקשורת שהצעירים צורכים ואכיפה מניעתית במרכזי הבילוי בכל ימות השבוע. כ-40 נהגים צעירים נהרגים בתאונות דרכים בממוצע בכל שנה, אסור לממשלה להיות אדישה לנתונים הקשים הללו".