בעוד כעשרה ימים יתחילו כמיליון וחצי תלמידים את שנת הלימודים החדשה. למרות השמחה וההתרגשות ישנו גם פן פחות חיובי ואף מפחיד לפתיחת שנת הלימודים: על פי נתוני עמותת "אור ירוק" המבוססים על נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, בשנת הלימודים תשע" נהרגו בתאונות דרכים 50 תלמידים (ילדים ובני נוער בגילאי 5-19), עלייה של 35% לעומת שנת הלימודים תשע"ו, במהלכה נהרגו 37 ילדים ובני נוער.
בבת ים לא נהרג לשמחתנו אף תלמיד, אך 35 תלמידים נפצעו: ארבעה באורח קשה ו-31 באורח קל. בדיקה של העשור האחרון (2007-2016) מציגה נתונים קשים של 425 תלמידים נפגעים בתאונות דרכים, 26 פצועים קשה ו-399 פצועים קל.
לאחרונה יצאו מתנדבי "אור ירוק" בכל רחבי הארץ לבחון האם מוסדות החינוך חפים ממפגעי בטיחות וערוכים לקבל בבטחה את התלמידים שיחזרו ללימודים. בבת ים נבדקו שני בתי ספר: ב"נחשונים" גילו כי אין פסי האטה ואין מפרץ חנייה להורדה בטוחה של תלמידים; ב"מסילות" גילו כי אין מפרץ חנייה להורדה בטוחה של תלמידים.
"הדרך אל בית הספר וחזרה ממנו, מהווה את נקודות הסיכון שבהם נתקלים ילדים ובני נוער", נמסר מאור ירוק, "אם הילד הולך לבד לבית הספר, חשוב לתרגל איתו הליכה במסלול הכי בטוח שניתן, כדי לצמצם את הסכנות שכרוכות בחציית כביש. כאשר בוחרים את המסלול הבטוח חשוב לשים לב כי לאורכו ישנם מדרכות או שבילי הליכה, גם אם מסלול זה הוא הארוך יותר. בנוסף כדאי לבחור במסלול בו מספר הכבישים שעל התלמיד לחצות הוא מינימלי וכן להימנע ככל האפשר מכבישים סואנים ומכבישים ראשיים. אם התלמיד מגיע לבית הספר באופניים, יש להזכיר לו לעשות זאת אך ורק עם קסדה הרכוסה היטב. כאשר לוקחים את הילד ברכב הפרטי לבית הספר, יש לוודא כי הוא יורד מהרכב רק מהצד של המדרכה וכמובן שהוא חגור בחגורת בטיחות במשך כל הנסיעה, אפילו אם זוהי נסיעה קצרה ביותר. באמצעות חינוך והסברה לבטיחות בדרכים בשילוב עם תשתית בטוחה בסביבת מוסדות חינוך, ניתן יהיה לצמצם את היפגעותם של ילדים בשנת הלימודים הקרובה".