המשרד להגנת הסביבה פנה השבוע לכל הרשויות המקומיות בישראל וקרא להן למנוע מפגעי יתושים, לבדוק את חצרות הבתים ולייבש ולרסס מקווי מים. בעיריית בת ים הבהירו כי העירייה כבר נערכת לקיץ וכי היא מבצעת ריסוסים ברחבי העיר ובמאגרי מים עומדים.
במשרד להגנת הסביבה מסבירים, כי בשבועות האחרונים החלה הופעתם של יתושים, לאור שינוי בתנאי האקלים. "כל טיפול באוכלוסיות היתושים היום, יכול למנוע התפרצות מחלות שונות בחודשים הקרובים – כולל מחלות קדחת מערב הנילוס, זיקה ואחרות", ציינו במשרד. "הדרך היעילה ביותר למנוע או לצמצם את התרבותם של היתושים ובכך לשבור את מעגל העברת המחלות לאדם, היא באמצעות מניעת המפגעים. לאור זאת, המשרד להגנת הסביבה פנה באחרונה אל כל הרשויות המקומיות במטרה שיפעלו למניעת מפגעים מפני שני מזיקים עיקריים: יתוש הטיגריס האסיאתי, המאופיין בצבע שחור ופסים לבנים, שפלש לישראל ומתפשט ביישובים רבים, בעיקר בחצרות בתים שבהם נמצאים מקווי מים קטנים המאפשרים את התרבותו; ויתוש הקולקס, המתרבה במקווי מים גדולים יחסית כדוגמת תעלות ניקוז ועוקץ בעיקר בשעות הלילה".
לאור פניית המשרד להגנת הסביבה, בעיריית בת ים הדגישו כי על מנת למנוע התפתחות של יתושים "אנו קוראים לציבור לסייע לנו במרחבים הפרטיים: אתרו ומנעו היווצרות מקורות מים עומדים בבית ובסביבתו. ייבשו מים עומדים בגגות, במקלטים, בחביות, בדליים ובתחתיות של אדניות. אטמו את מערכת הביוב הביתית. בכל מקרה של איתור יתושים ומפגעים נוספים יש לדווח בזמן אמת למוקד העירוני בטלפון 107, בכל שעות היממה".
לפי הנחיות המשרד להגנת הסביבה, על הרשויות למפות את כל המוקדים העלולים להוות מקומות דגירת יתושים; להסדיר אותם; לבצע ניטור שבועי של המוקדים על ידי מנטר מקצועי; להדביר במידת הצורך רק בחומרי הדברה המאושרים על ידי המשרד להגנת הסביבה ולעדכן את הציבור בדבר ייבוש מקורות המים ודרכי מניעה. "לציבור מומלץ גם באופן עצמאי לייבש את המים העומדים בחצר, לרוקן דליים ומכלים; למנוע נזילות ודליפות מים מברזים וממזגנים בחצר ולהימנע מהשקיית יתר; להתקין רשתות על דלתות וחלונות הבית; וכן להימרח בחלקי הגוף החשופים – כולל הפנים – בתכשירים דוחי יתושים מורשים בעת הימצאות בסביבה עם יתושים בוגרים. הציבור אף נקרא להתריע בפני הרשות על היווצרות תעלות ניקוז ובורות נסתרים".