לקראת כל סוף שבוע, הנציגה שלנו במאסטר שף סיוון עמר ביטון תציע מתכון טעים ולא מסובך להכנה, שיגרום לכם ללקק את האצבעות. והשבוע נלמד להכין כנאפה עם ריבה ביתית
מאת: סיוון עמר ביטון
המצרכים:
חבילת קדאיף, 400 גרם ג'יבנה מגוררת (גבינה לכנאפה) או מוצרלה אם אין לכם, כוס סוכר, 300 גרם תותים נקיים וחתוכים, מיץ מלימון שלם + גרידת הלימון, 200 גרם חמאה.
אופן ההכנה:
ממיסים את החמאה במיקרוגל. בקערה מפרידים את שערות הקדאיף, מוסיפים את החמאה, ובמחבת בינונית מסדרים שכבה דקה של קדאיף. מבשלים לפריכות מוסיפים את הגבינה המגוררת ומעל שכבה עבר של קדאיף. לוקחים צלחת, מצמידים והופכים חזרה למחבת ומבשלים עד פריכות והינמסות של הגבינה.
לריבת התותים: מבשלים בקלחת תותים וסוכר עד להיווצרות ריבה נמסה (בערך 20 דקות). בסוף הבישול מוסיפים את הלימון והגרידה, מקררים מעט ושופכים מעל הכנאפה ובתיאבון!